FAQ

Er du i tvivl, om du skal sælge nu – eller vente?

Vi har samlet de typiske spørgsmål og svar i forbindelse med et boligsalg.

faq

Hos LokalBolig Valby møder vi ofte potentielle sælgere, der helt uforpligtende vil høre, hvad deres hus er værd. Hvad kan huset indbringe ved et salg? Baseret på vores erfaringer, viden og dit ønske til timing får du et forslag til en udbudspris – den pris, som boligen bør sættes til salg til. Herfra kan du frit vælge, om du er interesseret i at sælge din bolig. Nu, på et senere tidspunkt – eller måske vil du alligevel slet ikke sælge. Du kan altid få en gratis, uforpligtende salgsvurdering hos os – på under 60 minutter.
Det vil være en individuel sag og forskellig fra bolig til bolig. Du kan se på, hvad sammenlignelige boliger sælges til. Hvad får køber for sine penge andre steder? Det giver dig måske et udgangspunkt til at vurdere, hvad du kan og bør istandsætte eller ændre ved din bolig. Som ejendomsmægler vil vi gerne rådgive dig, om der er ting og sager, du må fordel kan udbedre. Om du kan få det mere for din bolig, som du har investeret i udbedringen. Det bedste sted at starte er en uforpligtende og gratis vurdering af hvad din bolig er værd – her og nu.
Ved din gratis salgsvurdering får du tre forskellige udbudspriser. Hvilken du vælger, afhænger af, hvor hurtigt du vil sælge:
  • drømmeprisen – når du har god tid
  • markedsprisen – når du vil sælge inden for 3-5 måneder
  • hurtigt solgt-prisen – når du har brug for et hurtigt salg
Hurtigt solgt-prisen kan være oplagt, hvis du har en anden ejendom på hånden, som du gerne vil sikre dig.
Ingenting. Det er gratis – og helt uden forpligtelser. Bestil en vurdering af din bolig her
Hvordan kan jeg gøre min bolig nemmere at sælge?
Det vil være en individuel vurdering. Nogle gange er det et spørgsmål om pris, andre gange om indretning, timing eller en kombination af det hele. Når vi har set og vurderet din bolig, tager vi en snak, om der er mindre forbedringer, du kan gøre for at præsentere din bolig bedst muligt.
Ifølge Boligsiden tager det ca. 80 dage at sælge en lejlighed og 90 dage at sælge et hus. Hos LokalBolig Valby gør vi det oftest lidt hurtigere. Salgstiden vil variere i forhold til, hvor hurtigt du vil sælge, og hvilket prisniveau vi sammen er blevet enige om.
Mens din bolig er ’en nyhed’ – dvs. inden for den første måned – vil vi foreslå Åbent Hus hver søndag. Herefter ca. hver anden søndag.
Vores salær fastsætter vi ud fra vores forventede tidsforbrug og de ressourcer, vi skal lægge i salget. Indeholdt i vores salær vil også være dækket udgifter til den lovpligtige dokumentpakke, fotograf, tekstforfatter og markedsføring. Første skridt er en vurdering af din bolig. Det er gratis – og selvfølgelig uden forpligtelser.
Hvis din bolig – mod forventning – ikke bliver solgt, skal du forvente at dække de udgifter, vi har haft i forhold til fotograf, tekstforfatter og den lovpligtige dokumentpakke. I runde tal er det 10.000 kr. Når vi udarbejder din personlige salgsplan gennemgår vi også de udgifter, du kan forvente, hvis vi mod forventning ikke sælger din bolig. Det er meget sjældent det sker.
Vælg en ejendomsmægler, du stoler på og føler tillid til. Vi vil altid anbefale at vælge en mægler, der er lokal, har et bredt og stærkt team, og som kan vise dig en klar plan for, hvordan din bolig markedsføres og sælges bedst. Mange vælger at få en salgsvurdering fra to forskellige mæglere. Vi oplever oftest, at det er kemi mellem sælger og mægler og den rigtige personlige salgsplan, der er afgørende for valget af ejendomsmægler.
Vi er en af de få mæglere, der ser vores arbejde som et håndværk. Det betyder for dig, at vi tager udgangspunkt i dig og din bolig – med de individuelle og unikke karakteristika, der gælder. Vi har IKKE en fast drejebog for, hvordan vi skal varetage et salg – i modsætning til andre landsdækkende mæglerkæder. Alle vores butikker er individuelt ejet og individuelt drevet, så vi har fleksibiliteten og råderummet til helt selv at bestemme. Hos LokalBolig Valby får du én fast kontaktperson og et stærkt salgsteam, der konstant er oppe på dupperne og arbejder på din sag – nærmest døgnet rundt.
En ejendomsmægler står for salget af din bolig. Mægleren varetager dine interesser som sælger fra start til slut. Helt frem til at boligen er solgt og overdraget til køber. I salgsprocessen rådgiver vi dig ud fra vores viden, erfaring og lokalkendskab. Vores mål er, at du skal have den højest mulige pris og det bedst mulige salg. Første skridt til et godt salg er altid en gratis, uforpligtende salgsvurdering.
Min bolig er til salg hos en anden mægler, men jeg får ikke solgt. Hvordan skifter jeg mægler? Det spørgsmål får vi ind imellem. Det bedste, du kan gøre, er at skabe ro omkring din bolig. Du kan med fordel trække boligen af markedet i 1-2 måneder og derefter sætte den til salg igen hos en ny mægler. Det er ikke altid det er udbudsprisen der er årsagen til et manglende salg. Det kan også være markedsføringen eller kvaliteten af mæglerens køberkartoteket. Din bolig skal ses på med friske øjne. Første skridt er en salgsvurdering – der både er gratis og uden forpligtelser for dig. 
Din bolig bliver markedsført på lokalbolig.dk og alle relevante online-boligportaler bl.a. Boligsiden. Derudover lægger vi også meget vægt på markedsføring via de sociale medier. Størstedelen af LokalBoligs mæglere er meget aktive på de sociale medier og har eksempelvis egne Instagram-profiler. Det skaber større opmærksomhed om din bolig. Vi benytter denne strategi, fordi det virker. Flere boliger er solgt direkte på et Instagram-opslag og de populære online fredagsfremvisninger. Du er velkommen til at følge med på Facebook og Instagram.
En skuffesag er en bolig, der ikke findes på internettet, men kun fremvises til en lille, men begrænset gruppe af kunder. Kunder, som mægleren kender fx fra et køberkartotek. Vi sælger en stor del af vores boliger som skuffesager. Ganske enkelt, fordi vi har et stærkt køberkartotek.
Vi har løbende kontakt, oftest hver uge, til potentielle købere, vi tidligere har fremvist til, men som endnu ikke har købt. Hver gang, vi får en bolig ind, der matcher deres krav, inviterer vi dem ud på en privat fremvisning. Disse købere er dem, vi først ringer til. Også når vi får nye boliger ind som skuffesalg. Vil du skrives op i vores køberkartotek? Kontakt os på tlf. 70 77 78 67 eller valby@lokalbolig.dk og fortæl os om dine boligønsker. Så kontakter vi dig, når vi får en bolig ind, der matcher dine ønsker.